Defileul Fetești – „Elveția Mică ”

Descriere

Înconjurată și vegheată de bătrânii străjeri ai Republicii Moldova -Toltrele Prutului, astfel se ascunde un mic colțișor de rai, „Elveția moldovenească”. 

Amplasată de-a lungul râului Draghiște, ea demonstrează lumii întregi minunile sale naturale cu relief complex și divers, cu flora și fauna sa uimitoare. Chiar peste râu, în apropierea unui podeț, se află o stâncă care ne deschide imaginea peisajului special ce, mai apoi, a dat naștere numelui „Elveția mică” sau „Elveția moldovenească”. Sus, de pe măreața stâncă se observă: albia râului Draghiște cum șerpuiește sfioasă, făcându-și loc prin desișul pădurii defileului, panta abruptă și pitorească de la picioare, precum și depărtările, care ne deschid priveliștea spre vârfurile înclinate ale toltrelor, câmpurilor și drumurilor de țară. Drumul prin pădurea defileului este foarte interesant, având un relief capricios, ce coboară și urcă brusc, conducând turiștii spre liziera pădurii, unde se găsește un uriaș stejar cu două tulpini, care are o înălțime ce depășește 30 de metri.

 „Mica Elveție” are o vegetație foarte bogată și tot atât de diversă, în total aici se numără aproximativ 160 de specii de plante, dintre ele 15 specii sunt reprezentate de arbori și arbuști. 

„Elveția moldovenească” – minunea naturii din nordul Moldovei!  

Vezi pe hartă