Zimbrăria
Descriere
În apropierea satului Moara Domnească se află „Zimbrăria”, un loc în pădure, împrejmuit cu gard care se întinde pe o suprafață de 32 ha, unde la moment sunt șapte zimbri.
Zimbrul este unica specie de animale sălbatice din familia bovinelor care a supraviețuit până în prezent. Zimbrul este din cele mai vechi timpuri simbol al acestor pământuri, grației forței lui. Are o înălțime de până la 1,85 m, greutatea masculilor între 440 și 920 kg, uneori chiar mai mult de o tonă. Femelele sunt mai mici între 360 și 640 kg. Corpul este acoperit cu o blană de culoare gri – maro.
La naștere puii au o greutate între 16 – 35 kg. Limita de vârstă este considerată de 20 de ani. Zimbrii se hrănesc intens înainte de răsăritul soarelui. Ei se hrănesc cu plantele ce acoperă solul pădurii.
Alături de zimbrii naturali, turiștii pot admira diferite sculpturi realizate din lemn de stejar ale artistului Alexei Vidrașco. Printre sculpturi, foișoare, expoziție de păsări exotice, scena extraordinară unde au loc diferite măsuri culturale, se află și cea mai mare lucrare în lemn din țară, care reprezintă un zimbru de cinci metri înălțime, șapte lungime și cântărește aproximativ patru tone. E un omagiu adus acestei specii de animale, care este pe cale de dispariție. Doritorii pot urca pe sculptura uriașă.
„Lupii lui Calancea”, renumitul basist, originar din comuna Cuhnești, își realizează mai multe proiecte anume aici, la „Zimbrărie”.